Menyval 0

Väljer man menyval 0 eller inget val alls kommer de till växeln.

  • Många som ringer in vill ha anstånd i sitt ärende. Den enda som kan ge det är handläggaren som är ansvarig. Om personen inte är på plats hänvisar vi att de antingen mailar handläggaren eller tar ett meddelande om personen inte kan maila själv. Då behöver vi få diarienumret för att handläggaren ska veta vilket ärende det gäller. Det är ingen idé att koppla till någon annan som inte är inblandad för de kan inte göra mer än vi genom att maila handläggaren. Det brukar inte vara några problem med att få uppskov i ärenden.

  • Oftast så vet de som ringer in vem de söker och då kopplar vi på den personen. Är personen inte på plats så ta ett meddelande då andra handläggare inte går in i varandras ärenden. Är de riktigt envisa så kan vi leta reda på någon som jobbar på samma avdelning även om de kommer få samma svar där. Koppla INTE dessa samtal till UT för de kan inte hjälpa till i ett befintligt ärende.

  • Ibland vet inte personen som ringer in vilket menyval de ska välja. Då väljer de menyval 0 för att komma till växeln eller gör inget valalls. Vi får då ställa flera följdfrågor för att få reda på vart de vill bli kopplade.