Webbinarium om förbättrad samverkan mellan kommun och landsting/region för barn på korttids

2016 apr 27

Nyheter

Liten flicka ler och blundar

Ta del av IVO:s webbinarium om den samverkan som måste bli bättre mellan kommun och landsting/region för att barn ska få en tryggare och säkrare vistelse på korttidsboenden.

IVO har i en granskning av korttidsboenden för barn och unga med funktionsnedsättningar funnit brister i hälso- och sjukvården. IVO bedömer att bristerna främst grundar sig i att landstingen/regionerna och kommunerna inte har kommit fram till hur hälso- och sjukvården praktiskt ska lösas på korttidsboenden. Landstingen/regionerna har det yttersta ansvaret för hälso- och sjukvården och kommunerna ansvarar för korttidsboenden enligt LSS. 

 

På webbinariet presenterade Annika Lissel och Heléne Berglund på IVO resultatet av granskningen. Därefter följde en paneldiskussion kring vikten av samverkan för att barnen och de unga ska få en trygg och säker vistelse på korttidsboenden. 

 

Panelen bestod av:

  • Annika Lindqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Kalmar kommun
  • Thomas Axén, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Jönköpings kommun
  • Margareta Fransson, enhetschef på IVO

 

Webbinariet spelades in och finns tillgängligt på ivo.se tillsammans med presentationsmaterial och svar på frågor som ställdes via chatt under sändningen.