IVO lanserar en e-tjänst för tillståndsprövning

2017 sep 27

Nyheter

Nu är det möjligt för verksamheter inom LSS och SoL att ansöka om tillstånd via IVO:s e-tjänst. Tjänsten finns tillgänglig på IVO:s webbplats från den 27 september.

Syftet med att införa en e-tjänst för tillståndsprövning är att erbjuda våra intressenter en enklare väg att ansöka om tillstånd. Tjänsten innebär att alla olika tillstånd enligt LSS och SoL nu finns tillgängliga som e-formulär. Samtidigt lanseras funktionen Mina sidor på webbplatsen.


Projektledaren Johanna Mattsson tror att e-tjänsten kommer att förenkla för dem som söker tillstånd, genom att det blir lättare att fylla i en korrekt ansökan. 
- Vi har förstått att våra ansökningsblanketter har varit komplicerade att följa. Med e-tjänsten och funktionen Mina sidor får man nu en överblick över sina ansökningar vilket vi vet att våra tillståndssökanden efterfrågat, säger Johanna Mattsson.

 

Det kommer även fortsatt vara möjligt att ansöka via pappersblanketter. 

 

Funktionen Mina sidor

I samband med lansering av e-tjänst för tillståndsprövning så lanserar IVO även funktionen Mina sidor. Under Mina sidor får den som är inloggad en överblick över sina ansökningar. På sikt kommer Mina sidor utvecklas och används för flera e-tjänster inom IVO.

 

Signera ansökan med BankID

För att kunna använda e-tjänsten för tillståndsprövning behöver man först registrera en företrädare i IVO:s företrädarregister. Företrädaren kan sen logga in i e-tjänsten samt signera ansökningar med hjälp av BankID.

 

Länk till mer information
Läs mer om e-tjänsten och företrädarregistret här>> 
Här kommer du till Mina sidor >>