Webbinarium: Bidrar klagomål från patient och närstående till ökad kvalitet och patientsäkerhet?

2017 maj 22

Nyheter

Välkommen att delta vid ett webbinarium som redovisar IVO:s rapport ”Bidrar klagomål från patient och närstående till ökad kvalitet och patientsäkerhet?”

Tid: torsdagen den 1 juni, klockan 15:00–16:00  
Plats: vid ditt skrivbord eller annan plats som du väljer själv (med en dator)


Webbseminariet handlar om IVO:s rapport ” Bidrar klagomål från patient och närstående till ökad kvalitet och patientsäkerhet?”, där IVO har granskat 73 verksamheter vid 30 sjukhus i tre sjukvårdsregioner. Sammantaget visar IVO:s tillsyner att:

 • Merparten av verksamheterna har organisation och rutiner för att ta emot synpunkter och klagomål.
 • Klagomål har betydelse för vårdens utveckling klagomål.
 • Rutiner och organisation i linje med kommande lagändring.
  • Kunskapsspridning och lärande kan förbättras.

Under webbinariet deltar också en panel, som kommer att redogöra för sitt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete, organisation för klagomålshantering och metodutveckling.  Panelen ges möjlighet att svara på frågor, bland annat utifrån rapportens resultat.

Panelen består av:

 • Lars-Magnus Andersson, verksamhetschef och Johanna Petersson, verksamhetsutvecklare, Infektionskliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
 • Marie-Louise Albertsson, verksamhetschef, Akut, Medicin, Geriatrik och Rehabilitering Avesta lasarett
 • Agnetha Folestad, verksamhetschef Capio Lundby närsjukhus.

 

Rapporten föredras av projektledaren Lillemor Bergman, som också är den som författat rapporten. Du kan i förväg ta del av rapporten här.

Vi hoppas att du vill delta och ta del av diskussionerna vid webbinariet.

Ett webbinarium är ett seminarium som hålls via webben, där det finns möjlighet att ställa frågor och få svar och också ta del av andra deltagares frågor och funderingar via en chattfunktion.

Sändningen pågår under en timme och under tiden går det att ställa frågor i vår chatt för de första hundra personerna som loggar in på webbinariet. Det antal som överstiger hundra kan följa webbinariet via en ny länk, men har inte möjlighet att interagera via chatten. Instruktioner för detta finns när du går in i mötesrummet. Sprid gärna inbjudan till kollegor och dem ni tror är intresserade av ämnet.


För att delta:

Den 1 juni klickar du på länken: https://wezupport.adobeconnect.com/ivo
Välj alternativet ”Enter as Guest” och fyll i din e-postadress, välj sedan ”Enter room”
Det är viktigt att fylla i e-postadressen, så att vi kan återkoppla svar på frågor som inte hinner tas upp under själva sändningen.


Förutsättningar:

 • God internetuppkoppling
 • Högtalare för ljud (datorns inbyggda högtalare)
 • Flash player version 11.2 eller högre

Du kan i förväg kontrollera dina förutsättningar genom att klicka på denna testlänk http://wezupport.adobeconnect.com/common/help/en/support/meeting_test.htm

Vid eventuella problem när du ska logga in, kontakta Wezupports support direkt på 072-729 41 11 eller ställ en fråga direkt via chatten. Webbinariet spelas in och kommer att kunna ses i efterhand på IVO:s webbplats.

Välkommen!