Webbinarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete

2017 apr 24

Nyheter

Tisdagen den 9 maj kl. 14-15 bjuder IVO in till ett webbinarium om patientsäkerhetsarbete inom primärvården. Webbinariet tar sin utgångspunkt i rapporten Varför händer det igen? Om patientsäkerhetsarbete inom primärvården, som IVO publicerade i mars.

I rapporten konstaterar IVO att arbetet behöver ske mer planerat och systematiskt och vara bättre integrerat i vardagen än vad det är idag.

 

I webbinariet redovisar vi vad vi har sett i tillsynen och diskuterar konkreta förbättringsarbeten tillsammans med två representanter från verksamheter som ingått i tillsynen. Områden som vi kommer att diskutera är bland annat vårdgivarens möjligheter och ansvar i patientsäkerhetsarbetet, personalens delaktighet och hur man skapar en bra patientsäkerhetskultur.

I webbinariet medverkar:

  • Jan-Erik Ingwall, inspektör IVO
  • Emma Stradalovs, utredare IVO
  • Yvonne Emlén, kvalitetschef Legevisitten
  • Carola Schäfer, verksamhetschef Tensta vårdcentral, Stockholms läns sjukvårdsområde
  • Marie Collberg, projektledare IVO (moderator)

 

Ett webbseminarium är ett seminarium som hålls via webben, där det finns möjlighet att ställa frågor och få svar och ta del av andra deltagares frågor och funderingar via en chattfunktion. Sändningen pågår i cirka en timme och under tiden går det att ställa frågor i vår chatt för de första hundra personerna som loggar in. Det antal som överstiger hundra kan följa webbseminariet via en ny länk, men har inte möjlighet att interagera via chatten. Instruktioner för detta finns när du går in i mötesrummet. Sprid gärna inbjudan till kollegor och dem du tror är intresserade av ämnet. 

 

För att delta:
Den 9 maj klickar du på länken https://wezupport.adobeconnect.com/ivo
Välj alternativet ”Enter as Guest” och fyll i din e-postadress, välj sedan ”Enter room”.

Förutsättningar:

  • God internetuppkoppling
  • Högtalare för ljud (datorns inbyggda högtalare)
  • Flash player version 11.2 eller högre


Du kan i förväg kontrollera dina förutsättningar genom att klicka på denna testlänk
http://wezupport.adobeconnect.com/common/help/en/support/meeting_test.htm

Vid eventuella problem när du ska logga in, kontakta Wezupport direkt på 072-729 41 11 eller ställ en fråga direkt via chatten. Webbinariet spelas in och kan ses i efterhand på IVO:s webbplats.

 

Tid: tisdagen den 9 maj, klockan 14:00-15:00
Plats: vid ditt skrivbord eller annan plats som du väljer själv (med en dator)