Nytt datum och ny tid för webbinarium: samverkan och myndighetsutövning inom missbruks- och beroendevården

2017 maj 23

Nyheter

På grund av sjukdom flyttas webbinariet som skulle sändas onsdagen den 31 maj, klockan 10:00–11:00. Nytt datum blir den 13 juni, klockan 13:00-14:00. Varmt välkomna.

IVO bjuder in till ett webbinarium där vi diskuterar samverkan och myndighetsutövning utifrån rapporten Unga personer inom missbruks- och beroendevården- nationell tillsyn av samverkan mellan olika aktörer samt socialtjänstens myndighetsutövning. I tillsynen har IVO granskat 64 verksamheter inom socialtjänst, hälso- och sjukvård samt hem för vård eller boende (HVB). I tillsynen fokuserade IVO särskilt på åldersgruppen 18-25 år med missbruks- eller beroendeproblem, men en del av tillsynen inkluderade även barn 15 till och med 18 år.

Under webbinariet deltar en panel som diskuterar och svarar på frågor med utgångspunkt från sina erfarenheter av missbruks- och beroendevården.

Panelen består av:

  • Margareta Nyström, riksordförande i Föräldraföreningen mot narkotika (FMN)
  • Anitta Into, områdeschef för beroendestöd i Trollhättans kommun
  • Pia Carlsson, avdelningschef Socialförvaltningen i Katrineholms kommun

Rapporten föredras av projektledaren Anna Öström (IVO), som också är den som författat rapporten. Under webbinariet kommer inspektör Gudrun Kågström Lindberg (IVO) att berätta om tillsynen, som ligger till grund för rapporten.

Du kan i förväg ta del av rapporten här: http://www.ivo.se/publicerat-material/rapporter/unga-personer-inom-missbruks--och-beroendevarden/

Vi hoppas att du vill delta och ta del av diskussionerna vid webbinariet.

 

Ett webbinarium är ett seminarium som hålls via webben, där det finns möjlighet att ställa frågor och få svar och också ta del av andra deltagares frågor och funderingar via en chattfunktion. 

Sändningen pågår under en timme och under tiden går det att ställa frågor i vår chatt för de första hundra personerna som loggar in på webbinariet. Det antal som överstiger hundra kan följa webbinariet via en ny länk, men har inte möjlighet att interagera via chatten. Instruktioner för detta finns när du går in i mötesrummet. Sprid gärna inbjudan till kollegor och dem ni tror är intresserade av ämnet.

För att delta:

Den 13 juni kl. 13.00 klickar du på länken: https://wezupport.adobeconnect.com/ivo
Välj alternativet ”Enter as Guest” och fyll i din e-postadress, välj sedan ”Enter room”
Det är viktigt att fylla i e-postadressen, så att vi kan återkoppla svar på frågor som inte hinner tas upp under själva sändningen.

 

Tid: tisdagen den 13 juni, klockan 13:00–14:00 
Plats: vid ditt skrivbord eller annan plats som du väljer själv (med en dator)

 

Förutsättningar:

  • God internetuppkoppling
  • Högtalare för ljud (datorns inbyggda högtalare)
  • Flash player version 11.2 eller högre

Du kan i förväg kontrollera dina förutsättningar genom att klicka på denna testlänk: http://wezupport.adobeconnect.com/common/help/en/support/meeting_test.htm

 

Vid eventuella problem när du ska logga in, kontakta Wezupports support direkt på 072-729 41 11 eller ställ en fråga direkt via chatten. Webbinariet spelas in och kommer att kunna ses i efterhand på IVO:s webbplats.